Tervetuloa Marjoniemi-Vähäahon suvun kotisivuille

Näillä sivuilla voit tutustua sukumme esi-isiin, heidän elämäänsä ja sukuseuran nykypäivän tapahtumiin.

Seuraava sukukokous la 10.7.2021

Ennakkotietona ilmoitetaan, että johtokunta on päättänyt seuraavan sukukokoontumisen ajankohdaksi la 10.7.2021. Pitopaikkana on Seuratupa, Seuratie 10, Nivala. Laitapa päivämäärä jo ylös kalenteriisi. Yksityiskohtaisempaa tietoa kerrotaan sitten vuonna 2021.

Suku kokoontui Nivalassa 14.7.2018

Marjoniemi-Vähäahon suvun sukujuhla ja -kokous pidettiin Nivalassa Nivalan seuratuvalla lauantaina 14.7.2018. Kokoontumisen pääaiheena oli uuden sukukirjan julkaiseminen ja esittely. Juhlasta enemmän omalla sivullaan.

Osanottajat kokoontuneena sukukuvaan Nivalan kirkkomaan reunalle.

Sukukirjan tilaukset


Kirjoja saatavilla hintaan 50,- €/kpl kotiseutuyhdistys Nivala-Seura ry:ltä, Kalliontie 30, 85500 Nivala. Saatavuus rajallinen.
www.nivalapuoti.fi
Mikäli haluat kirjan postitse, tee tilaus maksamalla 65,- € (kirja 50,- € + postitusmaksu 15,- €) Marioniemi-Vähäahon sukuseuran tilille: FI48 5291 0840 0524 40. Siirtolomakkeeseen saajan nimi ja postiosoite. Yksi tai useampi kirja - postitusmaksu sama 15,- €.

Sukukokoontumiset

Marjoniemi-Vähäahon suvun tärkein toimintamuoto on ollut joka kolmas vuosi (alussa joka toinen vuosi) järjestetty sukukokous/sukujuhla. Ensimmäinen sukukokous järjestettiin 1987 ja kesän 2018 kokous oli järjestyksessä kahdestoista. Jo ennen näitä virallisia kokoontumisia oli opettaja Johannes Vähäaho 1950/60-luvuilla kutsunut sisaruksiensa perheitä yhteen Vähälleaholle ja Ala-Tölliin.

Kantaisä

Sukumme kantaisä on Saaren Ukko eli Matti Antinpoika KARVONEN eli MARJONIEMI (1841-1909). Hän syntyi ja asui koko ikänsä Nivalan Karvoskylässä ja oli yksi heränneen kansan kellokkaista ja seurapuhuja. Hänen talossaan pidettiin järjestyksessä toiset herättäjäjuhlat 1894. Matti Marjoniemelle syntyi 6 lasta: Juho, Antti, Matti, Taneli, Aukusti ja Kaisa-Liisa. Heidän jälkeläisistään muodostuu koko laaja sukumme eli 5 eri sukuhaaraa. Sukupolvien ketjuun ovat syntyneet jo kahdeksannen sukupolven edustajat.

Esi-isien sukutaulut

Näiltä kotisivuilta on mahdollista tutustua esi-isiemme tietoihin, jotka olen pyrkinyt saamaan nykytekniikalla mahdollisimman mielenkiintoisiksi. Mukaan olen ottanut tässä vaiheessa sukumme kolme ensimmäistä sukupolvea eli tiedot 80 henkilöstä. Henkilötiedot kertovat omalla karulla tavallaan kokonaisia perheitä kohdanneista traagisista elämänkohtaloista, joista kuitenkin on lujan uskon avulla selvitty eteenpäin.

Sukuterveisin

Jukka Niemi
Sukuseuran kunniapuheenjohtaja 2015-