Tervetuloa Marjoniemi-Vähäahon suvun kotisivuille

Näillä sivuilla voit tutustua sukumme esi-isiin, heidän elämäänsä ja sukuseuran nykypäivän tapahtumiin.

Tietojen keruu sukukirjaan käynnissä

Kesän 2015 sukukokouksessa päätettiin uuden sukukirjan tekemisestä. Sitä varten valittiin sukukirjatoimikunta. Tietojen keruu sukukirjaan on parhaillaan käynnissä. Toimikunta on etsinyt sukuhaaroittain yhdyshenkilöitä, jotka auttavat toimikuntaa tietojen keruussa. Näille yhdyshenkilöille on lähetetty sähköpostilla ja myös tavallisella postilla heidän sukuhaaransa nykyiset tiedot ja pyydetty tarkistamaan, korjaamaan ja täydentämään näitä tietoja. Jos kukaan ei ole ollut sinuun yhteydessä tämän asian tiimoilta ja haluat varmistaa, että sinun ja perheesi tiedot ovat ajantasalla, voit ottaa yhteyttä sähköpostilla tietojen kokoajaan ja tallentajaan Jukka Niemeen osoitteella jukka.niemi@dataniemi.com. Hän lähettää sinulle ohjeet ja kopion nykyisistä sinua koskevista tiedoista ja pääset täydentämään niitä.
Toinen mahdollisuus on tulla tuomaan tietoja ja kuvamateriaalia Nivalaan. Torstaina 14.7.2016 klo 12-16 järjestetään Nivalan kirjastossa sukukirjan aineiston keräyspäivä. Silloin otetaan tietoja ylös ja skannataan valokuvia. Tuokaa mukananne hyviä vanhoja kuvia suvun henkilöistä. Kuvat saatte heti takaisin.
Välittäkää tietoa eteenpäin suvun jäsenille!

Suku kokoontui Nivalassa 14.7.2012

Marjoniemi-Vähäahon suvun sukukokous pidettiin Nivalassa Nivalan seuratuvalla lauantaina 14.7.2012 klo 13.00. Sukukokoukseen osallistui 63 sukumme jäsentä. Sukukokouksen teemana oli tällä kertaa "Suvun naiset", josta aiheesta juhlaesitelmän piti Eemil Kukkola. Sukuseuran puheenjohtajana jatkaa Hanna Järviluoma ja sihteerinä Marja-Riitta Linna. Seuraava sukukokous päätettiin pitää kolmen vuoden päästä vuonna 2015. Kiitokset kaikille mukanaolleille mukavasta tapaamisesta! Lisää sukukokouksesta kuvien kera omalla erillisellä sivullaan. Katso sukukokouksen 2012 osanottajalista.

Sukukokoontumiset

Marjoniemi-Vähäahon suvun tärkein toimintamuoto on ollut joka kolmas vuosi (alussa joka toinen vuosi) järjestetty sukukokous/sukujuhla. Ensimmäinen sukukokous järjestettiin 1987 ja kesän 2012 kokous oli järjestyksessä kymmenes. Jo ennen näitä virallisia kokoontumisia oli opettaja Johannes Vähäaho 1950/60-luvuilla kutsunut sisaruksiensa perheitä yhteen Vähälleaholle ja Ala-Tölliin.

Kantaisä

Sukumme kantaisä on Saaren Ukko eli Matti Antinpoika KARVONEN eli MARJONIEMI (1841-1909). Hän syntyi ja asui koko ikänsä Nivalan Karvoskylässä ja oli yksi heränneen kansan kellokkaista ja seurapuhuja. Hänen talossaan pidettiin järjestyksessä toiset herättäjäjuhlat 1894. Matti Marjoniemelle syntyi 6 lasta: Juho, Antti, Matti, Taneli, Aukusti ja Kaisa-Liisa. Heidän jälkeläisistään muodostuu koko laaja sukumme eli 5 eri sukuhaaraa. Sukupolvien ketjuun ovat syntyneet jo ensimmäiset seitsemännen sukupolven edustajat.

Sukukirja

Sukumme sukukirja julkaistiin vuonna 1994. Sen kokosi ansiokkaasti Ulrich Bauer. Tässä työssä hänellä olivat apuna varsinkin Elli Bauer, Tapio Leinonen, Annikki Marjoniemi, Elli Marjoniemi ja Väinö Vähäsarja. Sukukirjaa on vielä joitakin kappaleita jäljellä. Sitä voi tilata hintaan 20 euroa plus postimaksut suoraan Ulrich Bauerilta osoitteella Zur Schanze 1, D-38300 Wolfenbüttel. Ulrichin sähköpostiosoite on bauerulrich@online.de ja suomalainen puhelinnumero 040-5297171.

Esi-isien sukutaulut

Näiltä kotisivuilta on mahdollista tutustua esi-isiemme tietoihin, jotka olen pyrkinyt saamaan nykytekniikalla mahdollisimman mielenkiintoisiksi. Mukaan olen ottanut tässä vaiheessa sukumme kolme ensimmäistä sukupolvea eli tiedot 80 henkilöstä. Henkilötiedot kertovat omalla karulla tavallaan kokonaisia perheitä kohdanneista traagisista elämänkohtaloista, joista kuitenkin on lujan uskon avulla selvitty eteenpäin.

Sukuterveisin

Jukka Niemi
Sukuseuran puheenjohtaja 1994-2009