Tervetuloa Marjoniemi-Vähäahon suvun kotisivuille

Näillä sivuilla voit tutustua sukumme esi-isiin, heidän elämäänsä ja sukuseuran nykypäivän tapahtumiin.

Suku kokoontui Nivalassa 14.7.2018

Marjoniemi-Vähäahon suvun sukujuhla ja -kokous pidettiin Nivalassa Nivalan seuratuvalla lauantaina 14.7.2018. Kokoontumisen pääaiheena oli uuden sukukirjan julkaiseminen ja esittely. Juhlasta enemmän omalla sivullaan.

Osanottajat kokoontuneena sukukuvaan Nivalan kirkkomaan reunalle.


Uuden sukukirjan kansi

Sukukokoontumiset

Marjoniemi-Vähäahon suvun tärkein toimintamuoto on ollut joka kolmas vuosi (alussa joka toinen vuosi) järjestetty sukukokous/sukujuhla. Ensimmäinen sukukokous järjestettiin 1987 ja kesän 2012 kokous oli järjestyksessä kymmenes. Jo ennen näitä virallisia kokoontumisia oli opettaja Johannes Vähäaho 1950/60-luvuilla kutsunut sisaruksiensa perheitä yhteen Vähälleaholle ja Ala-Tölliin.

Kantaisä

Sukumme kantaisä on Saaren Ukko eli Matti Antinpoika KARVONEN eli MARJONIEMI (1841-1909). Hän syntyi ja asui koko ikänsä Nivalan Karvoskylässä ja oli yksi heränneen kansan kellokkaista ja seurapuhuja. Hänen talossaan pidettiin järjestyksessä toiset herättäjäjuhlat 1894. Matti Marjoniemelle syntyi 6 lasta: Juho, Antti, Matti, Taneli, Aukusti ja Kaisa-Liisa. Heidän jälkeläisistään muodostuu koko laaja sukumme eli 5 eri sukuhaaraa. Sukupolvien ketjuun ovat syntyneet jo ensimmäiset seitsemännen sukupolven edustajat.

Sukukirja

Sukumme ensimmäinen sukukirja julkaistiin vuonna 1994. Sen kokosi ansiokkaasti Ulrich Bauer. Tässä työssä hänellä olivat apuna varsinkin Elli Bauer, Tapio Leinonen, Annikki Marjoniemi, Elli Marjoniemi ja Väinö Vähäsarja. Sukukirjaa on vielä joitakin kappaleita jäljellä. Sitä voi tilata hintaan 20 euroa plus postimaksut suoraan Ulrich Bauerilta osoitteella Zur Schanze 1, D-38300 Wolfenbüttel. Ulrichin sähköpostiosoite on bauerulrich@online.de ja suomalainen puhelinnumero 040-5297171.

Esi-isien sukutaulut

Näiltä kotisivuilta on mahdollista tutustua esi-isiemme tietoihin, jotka olen pyrkinyt saamaan nykytekniikalla mahdollisimman mielenkiintoisiksi. Mukaan olen ottanut tässä vaiheessa sukumme kolme ensimmäistä sukupolvea eli tiedot 80 henkilöstä. Henkilötiedot kertovat omalla karulla tavallaan kokonaisia perheitä kohdanneista traagisista elämänkohtaloista, joista kuitenkin on lujan uskon avulla selvitty eteenpäin.

Sukuterveisin

Jukka Niemi
Sukuseuran kunniapuheenjohtaja 2015-